Re: Dziwna sytuacja
16 years 10 months ago #66954
by SzymS
Dziwna sytuacja was created by SzymS
Nie chciałem w sumie pisać i zaśmiecać forum ale po dzisiejszych meczach z Nepusem w asl to juz serio mam dosyć ;/ W tym sezonie czyli w maju mam co drugi mecz conajmniej taka sytuacje ze kazdy strzal przeciwnika to gol...i nie chodzi tu z góry wyprzedzam komentarze o słabą gre w obronie u mnie, i nie są to często strzały z wymierzonych pozycji...mówię o strzałach z daleka z każdej pozycji dosłownie.... z polowy boiska na wprost z połączenia lini środkowej i autu....dosłownie wszystko....nie pisałbym o tym ale reakcje np Rachfusa jak grał ze mna i Nepusa były podobne- tez nie wiedzieli co sie dzieje....nawet zmiana bramkarza nie pomaga. Mieliscie cos takiego???
The topic has been locked.
16 years 10 months ago #66957
by ruichi
Replied by ruichi on topic Re: Dziwna sytuacja
aha.. zmienilem druzyne wtedy
a tak serio to czasem bramkarze graja jak sieroty z klasy C conajmniej - jest dobrze pamietam to przed meczem jakis tam minimalny wspolczynnik losowy wplywa na ich postawe - niemniej na gk nie ma co liczyc generalnie...
16 years 10 months ago #66958
by Jason V79
Replied by Jason V79 on topic Re: Dziwna sytuacja
Ja tam na GK nie liczę. Jego udane interwencje liczę jako taki dodatkowy bonus, a tak to staram się nie dopuszczać do jakichkolwiek strzałÃ³w bo wiadomo, że z GK bywa tutaj różnie.
Chociaż muszę przyznać, że czasami faktycznie wszystko co leci w światło bramki to wpada. Taki urok sensiblowego GK.
Chociaż muszę przyznać, że czasami faktycznie wszystko co leci w światło bramki to wpada. Taki urok sensiblowego GK.
16 years 10 months ago #66959
by SzymS
Replied by SzymS on topic Re: Dziwna sytuacja
wiem wiem żeby nie liczyć na GK ale jak strzał idzie z poza połowy boiska np to chyba powinien bronic co?
lub z połączenia lini środkowej i autu....serio mialem wiele sytuacji ze puszczali szmaty i wszystko ale zazwyczahj byly to strzaly po przekatnej lub wymierzone z daleka co zazwyczaj wpadaja...a tak to kazdy strzal serio gol;/ dziwne bo mam wyspoki ping zawsze itd a tu takie cos
16 years 10 months ago #66961
by Jason V79
Replied by Jason V79 on topic Re: Dziwna sytuacja
Temu ta gra jest taka piękna nie wiadomo co się wydarzy w danym momencie i jakiego gola się strzeli/straci. No powinien obronić, ale czasami może śmiesznego loba dostać, zależy od murawy hehe. Gk jest niezłym cudakiem. Obroni kilka sytuacji z metra a zaraz wpuści coś ala Kuszczak.
16 years 10 months ago #66978
by Root
Replied by Root on topic Re: Dziwna sytuacja
Niestety tak się zdarza...czasem ciśnienie skacze jak gra się Real vs Real a bramkarski poziom jednego z nich to nie Real tylko Kambodża...
Albo jest tak że ma się 15 strzałÃ³w a ktoś 5 i ten ktoś wygrywa 4:2 albo jest tak że soczysty strzał z czystej pozycji nie wchodzi a tzw ,,kartofel tudzież ,,farfocel lecący 3 km/h z tej samej pozycji przy asyście obrońcy wpada...cóż taki urok gry...
Tak jak pisali inni...trzeba grać tak żeby bramkarzowi nie dawać możliwości do bronienia
górne wybijać głową a dolne ,,sklejać na ciało i cześć pieśni...
Albo jest tak że ma się 15 strzałÃ³w a ktoś 5 i ten ktoś wygrywa 4:2 albo jest tak że soczysty strzał z czystej pozycji nie wchodzi a tzw ,,kartofel tudzież ,,farfocel lecący 3 km/h z tej samej pozycji przy asyście obrońcy wpada...cóż taki urok gry...
Tak jak pisali inni...trzeba grać tak żeby bramkarzowi nie dawać możliwości do bronienia
16 years 10 months ago #66992
by xflea
Replied by xflea on topic Re: Dziwna sytuacja
jest taki strzał z połowy boiska - bardzo wysoki, lekko podkręcony, przy którym piłka odbija się tuż przed bramkarzem i wpada wysoko pod poprzeczkę. wygląda jak typowy farfocel i fuks ale nieważne czy bramkarz z Realu czy z Kambodży - wpuszcza ZAWSZE!!! (no może cudem czasem złapie). np. Pallister potrafi oddać taki strzał celowo
jeżli się tego strzału wcześniej nie wybije to na bramkarza nie ma co liczyć... a takich metod/strzałÃ³w jest więcej.
16 years 10 months ago #66995
by dior
Replied by dior on topic Re: Dziwna sytuacja
Raz mi się udało nawet...
16 years 10 months ago #66998
by xflea
Replied by xflea on topic Re: Dziwna sytuacja
no tak, ładnie - mnie się jeszcze nie poszczęściło bezpośrednio z kick-offu. ale nie taki strzał miałem na myśli...
16 years 10 months ago #67016
by ruichi
Replied by ruichi on topic Re: Dziwna sytuacja
wlasnie przed chwila mialem odwrotna sytuacje z Ibenolosem.. 2 reale stanely naprzeciw.. jego gk wyciagal wszystko i byl tam gdzie byc powinien.. skutek.. 2 gole w 4 meczach.. zal
Time to create page: 0.233 seconds